Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Xstrem good

Denne tærte er italiensk inspiret, og Xstrem lækker, et hit til frokosten i det grønne, eller en let sommeraften på altanen

Mængde/antal pers: 1 taerte

Ingredienser:
 Dej:
 Butterdej, fillo dej, eller:
 ca. 150 g mel
 4 spsk vand
 75 margarine
 salt
 peber


 Fyld:
 3 æg
 2 dl fløde
 1 pk. ricotta ost
 100 g parmesan


 lidt af følgende:
 Broccoli,
 spinat,
 skinke,
 mere ost,
 feta,
 peberfrugt,
 efter eget valg.
Fremgangsmåde:

Hvis du laver dejen selv så gør følgende:
Bland dejen sammen til en fast dej, med vand efter behov, samme gælder med mel, dejen skal være til at rulle ud,
Smag til med salt og peber, Rul dejen ud, ca. 1/2 cm tyk, og stor nok til at dække tærteformen. Smør bageformen med smør, og drys med mel.

Læg dejen over, og pres den på plads i formen.
Rul en kagerulle hen over overfladen, for at få kanten perfekt. Pensel med pisket æg og bag i 10 minuter i en varm ovn, indtil den er let gyldenbrun.

Hvis du bruger butterdej, så skal den bare rulles til formen, osv. som beskrevet.
Hvis fillodej, lægges flere lag over hinanden, og pensles med æg på toppen.
Fyld:
Pisk æg og fløde sammen, tilsæt ricotta og parmesan, bland det forsigtigt, og smag til med salt og peber.
Klargør dit fyld, vask, skyl, hak og læg det i den forbagte tærte bund.
Hæld ricotta sovsen over, og bag tærten i ca. 30 minuter, til den er gylden brun og dejlig.

Mit yndlings fyld er frisk spinat, vasket, og skyllet, hakket, sammen med feta, men alt kan næsten bruges i den her skønne tærte.
Brug hvad du nu kan lide, bare nok til at fylde i tærten, fx en håndfuld broccoli, og 150 g skinke.


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 10-04-2003 11:47, redigeret: 29-04-2003 22:32

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Frokost Sommermad Tærter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 13837 der ser denne opskrift.