Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Hvedeknopper (hveder)

Disse boller er simpelthen SÅ lækre - og så får du en god stor portion, der holder sig godt. Passer til en lille bradepande, 25x35 cm

Mængde/antal pers: 30-40 stk

Ingredienser:
 150 g knækkede hvedekerner (ca. 2 dl)
 3-4 dl vand


 50 g gær
 1 spsk salt
 1 spsk sukker
 1 spsk sirup
 6 dl væde (mindst 3 dl vand, ellers bliver de for bastante)
 (Supplement til vand kan være mælk, cremefraiche eller ymer)
 1 skvæt olie
 1 æg
 1 -1½ kg hvedemel


 Pensling:
 1 æg (mælk eller vand kan også bruges)
Fremgangsmåde:

Hvedekernerne koges, til vandet er kogt ind (mindst 7 min, helst 10 min).
Gær, salt, sukker og sirup blandes til en flydende masse.
Væde, olie, æg og den afkølede hvedekernegrød kommes i.
Dejen æltes med mel, til den er klistret og sammenhængende (ca. 800 g).
Dejen tildækkes og hæver 45 min. et lunt sted.
Der blandes mere mel i dejen (ca. 400 g) og der formes boller, som sættes tæt sammen i en dyb, smurt eller bagepapirbeklædt bradepande på 25x35 cm. Lav fx 30 stk og læg dem 5 på den ene led og 6 på den anden led, så de fylder bradepanden ud.

Bollerne efterhæver 15-20 min.

Der pensles med sammenpisket æg og bollerne bages ved 200 grader i 20-25 min

Test: Bollerne er færdige, nær det lyder hult, hvis man løfter op i bollerne og banker i bunden.

Tip: Hvis du har en af de store bradepander vil en dobbelt portion fylde den helt ud.

Opskriften er skrevet af: Anja, 19-04-2003 18:51, redigeret: 31-07-2008 15:02

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Boller 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Uhm, en af mine yndlingsopskrifter!

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 9360 der ser denne opskrift.